Coastline Realty, Lake Worth, Florida

Perjantai, marraskuu 16, 2018


USAsuomeksi Omat Blogit
Tervetuloa  Kirjaudu Hyvää nimipäivää: Aarne ja Aarno, Aarni! https://www.theweathernetwork.com/us/weather/florida/lake-worth booked.net booked.net  
      
KK Car yhtiöt, autokauppaan, autonvuokraukseen ja vientitoimintaan Finnish - American Village Florida  

Floridan aika - EST


 Weather forecasts
Click for West Palm Beach, Florida Forecast 

  
Click for West Palm Beach, Florida Forecast
 Atlantic tropical disturbances, Click for more 

 


 
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

Sadetutkakuva
Floridasta

 Suuntana Yhdysvallat?
 Etsi lennot ja
 Varaa hotellit
Liikeluettelo
 Autot & Veneet
 Kauneus & Terveys
 Kiertoon
 Kiinteistövälitys
 Korut ja Taide
 Kuljetukset
 Laki & Kirjanpito
 Matkailu
 Muut palvelut
 Pankki & Vakuutukset
 Ruoka ja juoma
 Seurakunnat & Kerhot
 Sisustus
 Tietotekniikka
 Urheilu & Harrastukset

Lisää...

Ilmoitukset
 Asuntokauppa
 Autot
 Henk.koht.
 Kiertoon
 Muut palvelut
 Myydään
 Työpaikat
 Vuokrataan
 Vuokrattavana

Lisää uusi ilmoitus

Suomenlinna, Helsinki
Klikkaa kuvaa ja siirry Suomi-Kameroiden valikkosivulle. Tämä kuva tulee Helsingistä Eteläsatamasta.
Florida Beach Cams
Boynton Inlet,  FL

 
 
 
Kameroita

 Kameroita Suomessa
 Palm Beach kameroita

 

  


 

 AFCC-Kerhotalo, Lake Worth, Florida 
Kravis Center, WPB
Mizner Park, Boca
Lake Worth Playhouse
Coral Sky Amphitheater
BB&T Center, Sunrise
AA Arena, Miami


Miami Heat
Miami Dolphins
Florida Panthers
Florida Marlins


Kennedy Space Center
Walt Disney World
Universal Studios
Seaworld Orlando
Gatorland Florida
Holy Land Experience
Jungle Island
Bush Gardens
Adventure Island
Miami Seaquarium
Rapids Water Park
Butterfly World
Lion Country Safari
Morikami Jpn. Garden

Raha

 Valuuttakurssit FIN 
 Pörssikurssit Suomessa 
 Pörssikurssit USAssa 
 Florida Lottery 
 Veikkaus 
 Valuuttakonversiot 

Verkkopankki

 Alandsbanken 
 Handelsbanken 
 Nordea 
 Osuuspankki 
 Danske Bank 
 Bank Atlantic 
 Bank Of America 
 TD-Bank 
 SunTrust 
 Wells Fargo 
 Chase Bank 


Tri-Rail
Brightline

Virallinen ESTALähtevät/Saapuvat:
West Palm Beach
Fort Lauderdale
Miami
Lentojen seuranta:
West Palm Beach
Fort Lauderdale
Miami

Hyödyllistä

 SUOMIKAUPPA.FI 
 Lentoaikataulut 
 FLL Airport 
 Palm Beach Airport 
 Miami Airport 
 American Embassy 
 Embassy Of Finland 
 Kunniakonsuli Floridassa 
 Amadeus - matkalinkit 
 Karttahaku Amerikasta 
 Kuvakartat Amerikasta 
 Karttahaku Suomesta 
 Puhelimet FIN 
 Puhelimet USA 
 Ilmainen sanakirja 
 Muuta mitat ja painot 
 Palm Beach County 
 Lake Worth 
 Lantana 
 Finlandia University 
 Fi-Am Reporter 
 Ticketmaster 
 Tietokoneuutiset 
 PBP Classifieds 
 Formula 1 Online 
 Sähköinen kirjepostitus 
 Kelikamerat Suomessa 
 Verkkouutiset 
 Web-kameroita FIN 
 Elävä Arkisto! 
 FinNALA 
 Käytetyn auton verot 
 Työeläkkeesi määrä 
 Suomen Kielikeskus 


Verottajat:
St. Lucie County
Martin County
Palm Beach County
Broward County
Miami-Dade County
Suomen Verohallitus
Kiinteistöarvot:
St. Lucie County
Martin County
Palm Beach County
Broward County
Miami-Dade CountyLähetystöt:
Suurlähetystö, Washington
N.Y. Pääkonsulaatti

L.A. Pääkonsulaatti
Kunniakonsulaatit, USA
U.S. Embassy, Helsinki


Polttoaineen hinta USA
Polttoaineen hinta FIN
Vertaile hintoja

Suositeltavat työkaluohjelmat:
Online virustarkastus
Salasanatarkastus
VPN-ohjelma


Netin nopeustestit


 
..lasketaan ja tarkistetaan, lasketaan ja tarkistetaan uudelleen...
Floridan senaattorivaalissa kisataan edelleen republikaanien ja demokraattien välillä, syytöksiä väärinkäytöksistä, epäpätevyydestä ja tulosten vääristelystä heiteillään mukaan sen kummemmin todisteita esittämättä. Molemmat senaattoriehdokkaat ovat nostaneet oikeuskanteen laskennan epäselvyyksistä.

Demokraattien ja republikaanien senaattoriehdokkaat olivat vaalissa niin tasaväkisiä, että lain mukaan äänet on tarkistuslaskettava, joko koneellisesti tai manuaalisesti äänierosta riippuen. Senaattoripaikasta kisaavat republikaanien Rick Scott ja demokraattien Bill Nelson. Torstaille kello 3 iltapäivälle asetettu takaraja koneellisessa ääntenlaskennassa ei tuonut senaattorikisaan ratkaisua, vaan ääniä joudutaan tarkistamaan vielä käsin. Republikaanien Scott säilytti johtoasemansa, mutta etumatka kaventui noin 12.600 ääneen.

Myös kuvernöörin vaali meni Floridassa niin täpärälle, että siinäkin ääniä on pitänyt laskea uudelleen. Koneellisen laskennan perusteella kisa kuitenkin näyttää ratkenneen republikaanien Ron DeSantisin voitoksi.
(11/16/18)
Kun kaikki menee ihan pieleen – Palm Beachin piirikunnan ääntenlaskentakoneet hajosivat ylikuumentuneina
Floridan senaattori- ja kuvernöörivaalin tulosten selviäminen siirtyy tulevaisuuteen, mahdollisesti marraskuun 20 päivänkin jälkeiselle ajalle. Palm Beachin piirikunnan äänestyksistä vastuussa oleva johtaja Susan Boucher kertoi keskiviikkoaamuna kahden ääntenlaskentakoneen rikkoutuneen ylikuumenemisen seurauksena.

Boucher on jo aikaisemmin kertonut, että laskentaa ei saada tehtyä torstain kello 3 iltapäivän määräaikaan mennessä. Lisäaikaa tarvitaan, kun 174,900 jo kerran uudelleenlaskettua ennakkoääntä joudutaan laskemaan (ainakin) vielä kerran alusta alkaen. Koneiden rikkoutuessa menetettiin puolentoista päivän työ.

Boucher oli pyytänyt jo Leon Countyn oikeudesta lisäaikaa laskennalle. Tuomari myönsi lisäajan, mutta Floridan valtion oikeusministeri Ken Detzner hylkäsi päätöksen ja siirsi päätösvallan jatkoajasta Liittovaltion oikeudelle.

Jos lisäaikaa ei koneelliseen uudelleenlaskentaan myönnetä, torstaina kello 3 iltapäivällä laskenta lopetetaan. Jos ero ehdokkaiden välillä on silloin pienempi kuin 0.25 prosenttia aloitetaan jälleen Palm Beachissä jätetyn noin 600.000 äänen uudelleenlaskenta, tällä kerralla ihmissilmin ja puolueiden asettamien tarkkailijoiden vahtiessa suoritusta.

Boucher sai ikääntyneet laitteet valvontaansa vuonna 2009 astuessaan äänestysjohtajan virkaansa. Palm Beachin piirikunta on varannut äänestyslaitteiden uusintaan $11 miljoonaa dollaria, mutta laitteistohankintaa ei tehty Boucherin odotellessa vuonna 2020 tulevia äänestyslain muutoksia.

Palm Beachin tulokset todennäköisesti ratkaisevat Floridan kuvernöörin, senaattorin ja maataloudesta vastaavan komission johtajan vaalit.

Minkähän takia Palm Beachin äänestystoimiston internet-sivulla ei anneta asiasta mitään tietoa? Taitavat olla nyt liian kiireisiä...
(11/14/18)
Uusia passeja haetaan taas Lake Worthissa
Konsuli Hanna Luhtala New Yorkin pääkonsulaatista perusti passitoimiston Suomen kunniakonsulaattiin Lake Worthiin täksi viikoksi.

Suomen passien hakuun tarjolla oli 75 tapaamisaikaa, jotka menivät nopeasti "kaupaksi". Kaukaisimmat passinhakumatkalle Floridaan lähteneet tulevat Georgiasta ja Michiganista. Ensimmäiseksi asiakkaaksi taisi kuitenkin ennättää kunniakonsuli itse.

Passin hakemisen maksu ulkomailla on 140 Euroa/160 dollaria. Passia voi hakea myös verkon kautta, palvelumaksu silloin on 49 Euroa.

Passin haku henkilökohtaisesti vaatii oikein olevat perustiedot Suomessa olevan kuntasi maistraatissa ja verkossa toimittaessa toimivat suomalaiset pankkitunnukset tai uudenmuotoisen henkilökortin.

Valmis passi toimitetaan vain suomalaisiin osoitteisiin, Matkahuollon toimipisteestä passin voi noutaa myös toinen henkilö valtakirjalla.

Klikkaa kuvaa passin hakuohjeisiin.
(11/12/18)
Suomesta maksetut eläkkeet ulkomaille
Suomesta maksettiin vuoden 2017 lopussa eläkettä ulkomaille 59 400 henkilölle. "Kaksi viidesosaa ulkomailla asuvista suomalaisista eläkkeensaajista sai pelkkää työeläkettä, saman verran sai myös pelkkää Kelan eläkettä ja yksi viidesosa sai sekä työ- että Kelan eläkettä", kertoo Eläketurvakeskuksen viimeisin julkaisu.

Tilastosta nähdään, että Yhdysvaltoihin eläkettä maksettiin 1.300 henkilölle, keskimääräinen eläke on 716 Euroa. Luvussa ei tietenkään ole lumilintuja, eikä eläkkeen suomalaiselle tililleen saavat henkilöitä.

Mielenkiintoinen julkaisu kuitenkin, klikkaa kuvaa ja lue koko 158 sivuinen raportti kaikessa rauhassa.
(11/12/18)
Amerikkalaisten veteraanien päivä 11.11. - Maailmasodan päättymisestä 100 vuotta
Veterans Day - Veteraanipäivä on Yhdysvalloissa virallinen juhlapäivä, jolloin koulut, postit ja valtion virastot ovat suljettuja. Kun Veterans Day sattuu sunnuntaille, vapaapäivää pidetään seuraavana maanantaina.

Veteraanipäivä eli Aselevon päivää vietetään Ensimmäisen maailmansodan päättymisen vuosipäivänä. Ensiimmäisen maailmansodan vihollisuudet lopetettiin 11.11.1918 kello 11:00, siis tasan 100 vuotta sitten. Veteraaniyhdistysten painostuksesta Aselevon päivän nimi muutetiin Veteraanipäiväksi vuonna 1954.

Veteraanipäivää ei pidä sekoittaa toukokuussa pidettävään Memorial Dayhin, siis Muistopäivään, jolloin muistetaan sodissa kaatuneita, Veteraanipäivänä kunnioitetaan asevoimissa palvelleita. Veteraanipäivänä järjestetään yleensä sotilasparaateja kautta maan.

Hyvin sunniteltuna tai sattumalta myös Suomalaiset Sotaveteraanit Amerikassa -yhdistys keittää perinteistä hernekeittoaan autenttisessa Suomen Armeijan "soppatykissä" Suomi Talolla juuri Veteraanipäivänä.

Suomalaisyhdistyksessä on edelleen noin 150 jäsentä, joista Suomen sodissa mukana olleita on seitsemän. Yhdistyksen jäsenistä kolme on palvellut Yhdysvaltojen armeijan sotatoimissa, kaksi Vietnamissa ja yksi Koreassa.

Suomalaiset Sotaveteraanit Amerikassa -yhdistys kuuluu Suomen Suomen Sotaveteraaniliittoon ja Helsingin Seudun Veteraanipiiriin. Yhdistys on kerännyt tempauksillaan, tansseilla ja hernekeitolla varoja veteraanien kuntoutukseen, Suomeen kuntoutukseen on Yhdysvalloista päässyt vuosien mittaan yli sata veteraania.

Veteraaniyhdistykset muuttuvat Suomessa ja täällä Yhdysvalloissa perinneyhdistyksiksi muutaman vuoden sisään, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Hans Nyholm. "Veteraaniyhdistyksestä perinneyhdistykseksi muuttumisessa ei ole dramatiikkaa, toiminta jatkuu lähes samanlaisena niin kauan kun veteraaneja on vielä keskuudessamme."

Siirrä hiiri kuvan päälle ja lopulta klikkaa. Kuvat USAsuomeksi Kuvapankista 5 vuotta sitten.
(11/11/18)
Pakollista ihmisen elämässä on vain kuolema ja verot – nyt pitää maksaa verot
Postilaatikoon on tällä viikolla tipahtanut kallis kirje asunnonomistajille. Veronkerääjä haluaa omansa, kirjeessä luetellaan kaikki ne maksut, jotka tulee ensi vuoden palveluista maksaa.

Piirikunta haluaa kokonaissummasta noin 23 prosenttia, palolaitos noin 16 prosenttia, koululaitoksen kustannukset ovat verolipussa kaikkein korkeimmat, valtion ja piirikunnan koululaitoksen erikseen kirjatut luvut ovat yhteensä 37 prosenttia koko maksettavasta verosummasta.

Sakoilta välttyäkseen kiinteistövero on maksettava maaliskuun loppuun mennessä, aikaisille maksajille on tarjolla marraskuussa summasta 4% alennus. Maksusta saatava alennus pienenee prosenttiyksiköllä kuukausittain.

Jos asunnonomistaja on vuokrannut asuntoaan alle kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan, asunnon lyhytaikaisesti vuokraava on velvollinen maksamaan Palm Beachin piirikunnassa voimassa olevan 6% turistiveron. Lyhyistä vuokrauksista omistajan pitää ilmoittaa ja maksaa vero kuukausittain aina 20 päivään mennessä. Jos jossain kuukaudessa tuloa ei ole, on ilmoitus kuitenkin annettava. Turistiveron tuloilla kehitetään Palm Beachin piirikunnan turismia, rahoitetaan mainoskampanjoita, taidetta, urheilutilaisuuksia ja pidetään rannat puhtaina. Turistiverosta enemmän osoitteessa www.pbctax.com/tdt, jossa voit kirjautua maksajaksi.

Palm Beachin piirikunnan kiinteistöveron ja muutkin verot voi maksaa myös Internetin kauttaosoitteessa https://www.pbctax.com. Maksusivulle pääset myös klikkaamalla otsikkokuvaa.

Muut Etelä-Floridan Itärannikon veronkerääjien sivut löydät USAsuomeksi-sivun vasemmasta reunasta.
(11/03/18)
Naski: Tyyni Kalervo - Uranainen aikaansa edelllä
Klikkaa kuvaa ja lue Kaarinan blogista lisää Teemu Luukan uudesta kirjasta...

Kuuluisuudet, monet valtiomiehet ja artistit niin Suomesta kuin Yhdysvalloista on liitetty tähän ravintoloitsijalegendaan kuka missäkin yhteydessä, ystävänä, esiintyjänä, asiakkaana, onnittelijana - presidentti Urho Kekkosesta ja elokuvatuottaja Risto Orkosta Mannerheim-ristin ritariin Lauri Törniin.

Little Finlandissa saatettiin nähdä vuosien mittaan niin Dizzy Gillespie kuin Mick Jagger, ja kun Tyynille myönnettiin 1986 siirtolaismitali, vastaaottivat omansa myös Muhammad Ali ja Donald Trump.Tyynin 90-vuotispäivän risteilyllä oli mukana mm. ulkoministeri Pertti Paasio, joka toi Suomen hallituksen tervehdyksen, ja onnittelut tulivat myösYhdysvaltain presidentiltä George Bushilta.

Kansi Tuuli Juusela, kannen kuvat Siirtolaisuusinstituutti ja U.S. National Archives
(11/01/18)
Naski: Tyynin kolme Koota: Kalle, Kaarlo ja Kaija
Klikkaa kuvaa ja lue lisää Tyynistä, Kallesta, Kaarlesta ja Kaijasta..

Eräänä päivänä Tyynin eteen astui Harlemin 125. kadun ravintolassa komea hyväryhtinen mies, ylikonemestari Kalle Kalervo. Tämä merikarhu koitui Tyynin kohtaloksi. Pian heitä oli perheeksi asti, Kaarlo-poika syntyi vuoden 1942 lopulla.

Kaarlon vaimoksi löytynyt Kaija kertoo sopeutumisen anoppi-miniä -asetelmaan sujuneen heiltä kummaltakin "harvinaisen hyvin". Opin paljon anopiltani, mm. sen, että vastoinkäymisten tullessa niitä ei jääty vatvomaan, vaan puhallettiin mahdollisimman nopeasti pölyt pois hameenhelmoista - ja taas menoksi...
(11/01/18)
USAsuomeksi Blogikirjoitukset
USAsuomeksi.com on vuosien mittaan poikinut useita blogeja, kirjoituksia eri aiheista.
Nyt klikkaamalla kuvaa saat blogiluettelon
Floridan Kotikirkkoon koko joukko vieraita Suomesta
Pirkko Vesavaara Oulusta on kiertänyt julistamassa sanaa päätoimisesti Suomessa, mutta jo 2005 alkanut julistajan työ on vienyt Pirkon myös Kanadaan, Intiaan, Ruotsiin, Viroon ja kauas Etelä-Afrikkaan. Matkoilta Pirkko Vesavaara on saanut vain vahvistusta kutsumukselleen, hän tuntee syvästi olevansa juuri oikeassa työssä kiertäessään evankelistana. Matkustamaan Pirkko oli toki tottunut jo aikaisemmassa maallisessa työssään toimiessaan kosmetiikkayrityksen Oulun aluejohtajana.

Pirkko Vesavaara ei kertomansa mukaan tee itse matkaohjelmaansa, vaikka kalenteri täyttyykin jo vuoden etukäteen. Pirkon mielestä hän "lähtee sinne, minne kutsutaan, eikä hänellä ole siihen sananvaltaa", kuten kutsumustyössä olevan evankelistan pitää. Keskustelussa Pirkko viittasi saamaansa tehtään sanoen "minä kutsun, minä lähetän, minä siunaan sinut ja minä asetan ihmiset ympärillesi". Pirkko ei myöskään valmista puhettaan etukäteen, jolloin jokainen, aina suomenkielellä pidetty puhe ja julistus muodostuu erilaiseksi kokemukseksi myös puhujalle itselleen.

Pirkko on toimittanut myös kristillisen televisiokanavan ohjelmaa "Herätys" jo 12 vuotta. Pirkko ei kuitenkaan tunnusta olevansa, eikä halua olla tele-evankelista, hänen mielestään ihmiset on kohdattava kasvotusten.

Pirkko Vesavaara ja hänen kanssaan matkustavat tilaisuuksien musiikista vastaavat Päivi ja Mikko Laitinen saapuivat Floridaan syksyisestä Suomesta ihastellen Floridan lämmintä säätä. "On se vaan aikamoinen ero kun lähtee nollakelin harmaasta Suomesta ja tulee kosteutta tihkuvaan, vihreään 28-asteiseen Floridaan, missä aurinko paistaa", tunnustaa myös matkassa mukana oleva pastori Kari Niemi.

Ryhmän odotukset Floridan matkalle ovat korkealla. "Puhumme ja esitämme musiikkia kolmessa tilaisuudessa Floridan Kotikirkossa. Olemme mukana myös keskiviikkona 21 marraskuuta Kotikirkon ja luterilaisen seurakunnan yhteisessä "Valo ja Ilo" tapahtumassa Lake Worthin St. Andrewin kirkossa", kertoo Pirkko seuraavan kahden viikon ohjelmasta.

Kotikirkon "Jumala Voi"-sarja huipentuu sunnuntaina 25. päivä kaksiosaiseen iltapäivään, jolloin klo 2 pm puhuu evankelista Pirkko Vesavaara ja klo 5 pm kiertue päättyy suureen Israel-juhlaan. Päätöstilaisuuden juhlapuhujana on pastori Kari Niemi aiheesta Israel ja seurakunta lopun ajassa.

Kotikirkon pastori Marko Mesiäislehto toivottaa kaikki tervetulleeksi tilaisuuksiin.

Kuvassa iloinen Suomi-ryhmä isäntineen. Klikkaa kuvaa suurennokseen.
(11/15/2018)
”Israelin Ihme ja Presidentti Truman”, Risto Huvilan esitelmätilaisuus Kotikirkolla
Israelin valtio juhli 70 vuotista itsenäisyyttään tänä vuonna, joten Israelin ja sen aseman tarkempi kartoitus on varsin ajankohtaista. Espoolainen Risto Huvila on vuosia ollut kiinnostunut Israelin historiasta ja vuonna 1948 tapahtuneen Israelin valtion uudelleensyntymiseen liittyvistä tapahtumista.

Keväällä 2012 Risto oli käymässä Kansas Cityssä ja päätyi käymään Missourissa pienessä Independencen kaupungissa sijaitsevassa presidentti Trumanin museossa. Tämä museovierailu ja tutustuminen Yhdysvaltain 33:teen presidenttiin Harry S. Trumanin toimiin ja päätöksiin Israelin valtion itsenäistymisessä sytytti kiinnostuksen, joka on kuljettanut Risto Huvilaa puhetilaisuudesta toiseen ja tuottanut kirjan Israelin Ihme ja Presidentti Truman muiden julkaisuiden ohella.

Risto Huvila vieraili myös Floridan suomalaisalueella puhumassa Helluntaiseurakunnan Kotikirkossa ja luterilaisen seurakunnan jumalanpalveluksessa matkallaan osallistumaan ekumeeniseen isoon "Pray and Breakfast" tilaisuuteen Orlandossa.

Kotikirkon jo sinänsä pitkä, kolmituntiseksi suunnitelu puhetilaisuus Kotikirkolla venähti yli neljään tuntiin lauantaina. Sinänsä mielenkiintoisen puhetilaisuuden ensimmäisessä jaksossa puhe liikkui melko vapaasti juutalaisten ja Jerusalemin asemasta Vanhan Testamentin viitekehyksessä. Israelin valtion uudelleensyntyminen 1900 vuoden diasporan jälkeen voidaan tulkita monin tavoin, Huvilan oma näkökohta oli omalla tavallaan Vanhan Testamentin profetioihin perustuva. Esityksessä selvitettiin myös Martti Lutherin ja Hitlerin juutalaisvastaisuutta, puuttumatta kuitenkaan Euroopassa vallinneen antisemitismin syihin.

Esityksen toisella jaksolla edettin vielä toisen maailmansodan juutalaisvainojen ja Rooseveltin presidenttikauden kautta vihdoin esityksen otsikkoon ja Yhdysvaltojen 33 presidenttiin Harry S. Trumaniin. Esityksessä korostettiin Trumanin osuutta Israelin valtion syntyyn ja Yhdistyneiden Kansakuntien päätökseen esittää Israelin valtion uudelleenperustamista ja sallia juutalaisten maahanmuutto Palestiinaan.

Juutalaisten historia, Jerusalem, Palestiina ja Vanhan Testamentin profetiat ovat varsin kiehtova historiallinen kokonaisuus, vaikka niitä selvitettään helluntalaisten silmälasien läpi. Yhdysvaltojen ulkopolitiikan muutos toisen maailmansodan jälkeen ja jopa Yhdistyneiden Kansakuntien äänestystulokset Israelin itsenäistymisestä pyritään selittämään profetioilla reaalipolitiikan ja poliittisen historian asemesta.

Risto Huvilan kirja "Israelin Ihme ja Presidentti Truman" keskittyy esitystä tarkemmin otsikkoon ja on lukemisen arvoinen. Risto Huvilasta on tullut suosittu puhuja ja hän toimii usean juutalaisyhdistyksen johdossa Suomessa.
(11/13/18)
Tallenne kirjeäänestyksen järjestämisestä ulkosuomalaisille seminaarista seuraavissa Suomen eduskuntavaaleissa
Ulkosuomalaiset ja ulkomailla Suomen vaalien aikana voivat nyt historiallisesti osallistua äänestykseen kirjeellä. Kuinka se toimii ja mitä pitää tehdää äänestääksesi?

Asiasta pitivät ulkosuomalaisjärjestöt Helsingissä seminaarin, jota voit seurata suorana 10.10.2018 Suomen aikaa kello 9-12. Tilaisuuden jälkeen voit katsella ohjelman tallenteena.

Klikkaa kuvaa Youtube kanavalle.
(10/10/18)
Televisio- ja radiolähetyksiä Suomesta
Suomen eri televisiokanavien näkyvyys Internetin kautta on ilahduttavasti parantunut. Nähdäksesi kaikki lähetykset tarvitset kuitenkin EU-alueen ulkopuolella VPN-ohjelman.
Formuloista kiinnostuneet - Formula-lähetykset suorana tietokoneellesi
Käyttäkää VPN-ohjelmaanne, valitkaa maaksi Itävalta ja serveriksi numero 23 tai 24. Avatkaa sivuksi ORF-yhtiön suorien lähetysten sivu osoitteessa http://tvthek.orf.at/live. Kuvan laatu on hieno, selostus tietysi saksaksi.
(4/15/18)
Haluatko vaikuttaa Suomen vaaleissa – ovatko osoitetietosi ajan tasalla?
Omat tietosi voit tarkistaa Internetin kautta Väestörekisterikeskuksen sivulta. Päästäksesi katsomaan tietojasi, sinulla pitää olla sähköinen Suomen henkilökortti tai suomalaisen pankin toimivat pankkitunnukset.

Jos haluat korjata tai muuttaa tietojasi, sinun on otettava yhteys kuntasi maistraattiin. VRKn sivulta voit tulostaa lomakkeen, jolla muuttuneet tiedot ilmoitetaan. Täytetty lomake pitää sitten toimittaa oman kuntasi maistraattiin.

Oikean maistraatin osoitteen löydät sivulta https://www.maistraatti.fi/fi/maistraatit/

Klikkaa Väestörekisterikeskuksen tietojen tarkistussivulle osoitteessa https://vrk.fi/tarkasta-tietosi ja aloita omien tietojesi tarkistaminen vaikka heti.
(10/13/18)
In Memoriam: Jari Purhonen
Ystävämme Jari Purhonen on lopulta hävinnyt pitkän taistelunsa tautia vastaan ja menehtyi marraskuun 1 päivä Mikkelissä.

Muistamme Jarin Lepokodin huoltopäällikkönä usean vuoden ajalta.

Rauha sinulle ja osanottomme läheisille.
(11/10/18)
LEPOKODIN JOHTOKUNNAN TIEDOTTEET
Klikkaa kuvaa Lepokotiblogiin.
(3/10/2018)
Lake Worthin Luterilaisen seurakunnan tiedotuslehti - Marraskuu 2018
Klikkaa logoa ja lataa luettavaksi kirkon uusin uutislehti.
Pastor Mia: Elämä on seikkailu!
Kirjoitan blogiini omia ja seurakuntani kuulumisia Lake Worthista, Floridasta aina kun on aikaa ja jotain, mistä kirjoittaa. Mukavaa, jos osallistut seikkailuuni!

Klikkaa otsikkokuvaa ja lue mitä Pastori Mialla on kerrottavaa. And it is in English too!
Panssarilevän myrkkykukinto riivaa edelleen Floridaa - nyt jo helpottaa itärannikolla!
Myrkkykukinnosta on edelleen havaintoja Floridan molemmilla puolilla. Kukinnon itiöt voivat aiheuttaa iho- ja hengitystieoireita.

Klikkaa kuvaa tarkempiin tietoihin.
(11/14/18)
Kalifornian ampuminen ja raivoisa tulipalo

Siirrä hiiri kuvan päälle ja lopulta klikkaa.

Suomensukuinen Mika Fineo heräsi aamuyönä kadun toiselta puolelta kuuluvaan paukkeeseen. Valitettavasti kyseessä oli rauhallisessa Thousand Oaksin kaupungissa tapahtunut ravintola-ampuminen, jossa 13 ihmistä sai surmansa. Mika seurasi tapahtumia ikkunastaan vaimonsa Christinan kanssa varoen herättämästä pientä poikaansa.

Tämä ei kuitenkaan ollut vielä tarpeeksi. Seuraavana päivänä raivoisa maastopalo alkoi uhkaamaan Los Angelesin luoteispuolella Venturan piirikunnassa, Conejo Valleyn laaksossa sijaitsevaa pikkukaupunkia ja Fineon perhe joutui lähtemään pakoon lähestyvää paloa. Majapaikka löytyi ystävän luota, mutta tänään myös väliaikaisesta majoituksesta saattaa tulla lähtö edelleen tulipalon edelleen levitessä. Kuva uhkaavasti lähestyvästä tulipalosta on otettu asunnon parvekkeelta.

Mika Fineo on Esa Hakalan tyttärenpoika, joka toimi aikaisemmin usean nimekkään yhtyeen rumpalina, esiintyen Euroopassa ja Aasiassa ja Amerikassa vieraillen myös esiintymässä amerikkalaisille sotilaille Irakissa. Nyt Mika työskentelee televisioaseman äänituottajana.
(11/09/18)
Lucia-kulkueeseen haetaan lapsia ja nuoria!


Klikkaa kuvaa ja katso tarkemmin!
(11/01/18)
VIIKOTTAISET TAPAHTUMAT, FL

Suomi Talon kirjasto
Kirjasto on auki Suomi Talon tapahtumien yhteydessä. Kirjojen lainaaminen ja palautus tapahtuvat itsepalveluna.

Kirjastonhoitajan palkaton toimi on avoinna. Jos nautit kirjojen parissa puuhaamisesta oman aikataulusi mukaan, ota yhteyttä Sirpa 561-547-9450
Vapauden Hinta Museo, Price of Freedom Museum
Suomi Talo (2. krs), Lantana, FL. Vapauden Hinta Museo on avoinna sunnuntaisin klo 12-2. Intendentti Harry Manner, p. (561) 281 1360.

Kotikirkon Viikkojuhla
Sunnuntaisin 5pm (17:00)
1510 High Ridge Rd, Lake Worth, FL 33461
www.kotikirkkoflorida.com
Tervetuloa!
Maanantaisin Suomitalolla Cardio Dance Minnan kanssa
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana
Maanantaisin Suomitalolla Kello 7pm-8pm Cardio Dance Minnan kanssa.
Kansainvälisiä rytmejä ympäri maailman mukaanlukien latinorytmeja jotka pitävät sykkeen korkealla. Tämä kuntoilu tuntuu enemmän hauskanpidolle.
Mukaan vain ystäviä ja vettä . Lahjoitus $5
Tule tanssimaan hyva alku viikolle!

Tavaroiden vastaanotto Suomi Talolla sopimuksen mukaan
Soita ja sovi aika p. (561) 547 9450

Suomi talo tarvitsee lahjoituksina hyviä tavaroita kuukausittaisiin myyjäisiimme. Otamme mielellämme vastaan vaatteita, kenkiä, lasitavaraa, astioita, koruja, pieniä laitteita, urheiluvälineitä, CD ja DVD-levyjä, keräilyesineitä, ja muuta tavaraa mitä et enää itse halua säilyttää.

Tarvitsemme lahjoituksia myyjäisiimme ja toivomme apua myyntitavaroiden keräämiseksi. Pahoittelemme, ettemme voi vastaanottaa huonekaluja tai suurikokoisia laitteita.

Tervetuloa PETANKIA pelaamaan John Prince-puistoon
Tiistaisin ja torstaisin kello 10am.
Kaikki tervetulleita. Pallojakin on että pääsee alkuun.
Ajo ohjeet Ray 561 612 7117.

SiSu-Team Suomi Talossa tiistaisin.
Suomi Talon Sisu talkoot jatkuvat tiistai-aamuisin tarpeen mukaan. Tervetuloa mukaan, mutta soita ja varmista etukäteen p. (561) 547 9450.

Urheiluseura North Starin pingis
Northstarin pingis tiistaisin klo 6 - 8pm Suomi Talon yläkerrassa.
Tervetuloa uudet ja entiset pelaajat.
Lisätietoja Matti Launoselta p.561 540 2898

Keskiviikkoisin Suomitalolla Body Pump
Jumppa Minnan kanssa on nyt kesätauolla
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana


LEPOKODIN YSTÄVÄT
Annan Maja auki keskiviikkoaamuisin 8am-10am tavaroiden vastaanottamiseen alkaen 10.31.18
Dollarijumppa Kerhotalolla torstaisin 7-8pm!
908 Lehto Lane, Lake Worth.
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo. Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
SUOMI TALON KIELIKURSSIT
Suomi Talon Englannin kielen kurssit jatkuvat jälleen.

Ryhmä A kokoontuu torstaisin klo 9.00 ja ryhmä B keskiviikkoisin klo 9.00. Kurssi tähtää sanavaraston laajentamiseen ja keskustelutaidon parantamiseen.

Tervetuloa mukaville oppitunneille! Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Helena Melto, opettaja. hilkkahelena@bellsouth.net, (561)795-7041.
Jätä viesti, ole hyvä!

THE LANGUAGE SCHOOL INC. - KIELIKOULU
American Finnish Club - Kerhotalo 908 Lehto Lane, Lake Worth
Ryhmät: Advanced, Armi Sturges
Keskitaso, Tuula Ranta-Pere
Lisätietoja: Armi tel. 305-394-0804 tai armi1(at)bellsouth.net tai Tuula, tel. 561-713-3698

Tervetuloa entiset ja uudet oppilaat oppimaan kieltä ja kulttuuria!


Floridan suomalaisalueen tapahtumakalenteri

Tapahtumat
Finlandia Foundation Gaala 2018 - "HAPPY FINNS"
Paikka: Atlantis Country Club 190 Atlantis Avenue Atlantis, FL 33462
Päivä: 11/17/2018
Aika: 6pm
Lisää...
KERHOTALOLLA KIRPPUTORI & RAISKALE AAMIAINEN AFC FLEA MARKET & FINNISH CREPES BREAKFAST
Paikka: KERHOTALO <> AFC 908 LEHTO LANE, LAKE WORTH 33461 PH. 561 9659792
Päivä: 11/17/2018
Aika: 8AM-NOON (8-12)
Lisää...
Perinteinen Kiitospäivän kalkkunalounas ja yllätysohjelma Suomi Talolla sunnuntaina
Paikka: Suomi Talo, Lantana
Päivä: 11/18/2018
Aika: 12:30 pm
Lisää...
LEPOKODIN YSTÄVÄT ILMOITTAVAT: JÄSENTEN MARRASKUUN KUUKAUSIKOKOUS
Paikka: LEPOKODIN POKELA - HUONEESSA
Päivä: 11/20/2018
Aika: KAHVIT 3:30 PM KOKOUS 4:00 PM
Lisää...
Valon ja ilon musiikillinen ilta St. Andrew's-kirkolla
Paikka: St. Andrew's kirkko 928 S. E St., Lake Worth, 33460
Päivä: 11/21/2018
Aika: 6:00 p.m.
Lisää...
PERINTEINEN KIITOSPAIVAN LOUNAS $15 TRADITIONAL THANKSGIVING DAY DINNER $15
Paikka: KERHOTALO <> AMERICAN FINNISH CLUB 908 LEHTO LANE, LAKE WORTH, FL 33461 PH 561-965-9792
Päivä: 11/22/2018
Aika: 1PM
Lisää...
Floridan Karjalaiset: Black Friday elokuvailta: Ikitie
Paikka: Suomi Talo
Päivä: 11/23/2018
Aika: 6.00 pm
Lisää...
Kiitospäivän karaoke
Paikka: Suomi Talo 301 Finlandia Blvd Lantana, FL
Päivä: 11/24/2018
Aika: 7 pm
Lisää...
Sunnuntaijumalanpalvelus ja kirkkokahvit lumilintujen ja uusien jäsenien kunniaksi St. Andrew's-kirkolla
Paikka: St. Andrew's-kirkko 928 S. E St., Lake Worth, 33460
Päivä: 11/25/2018
Aika: 10:00
Lisää...

Lisää...HomeMax - Kiinteistövälitys

Kati Makinen, Realtor in Broward and Miami-Dade

Sanna Eronimous, Realtor, 561-317-2207

Ilmastointipalvelut puh. 561-635 6707
Kultaseppä Jorma Huttunen


Henry Haakkola - Vakuutukset


 
Uusimmat Ilmoitukset

Lisää...

Suomen teksti-tv  

 

  

Boca Raton Beach, Florida
Tilanne rannalla
Kuva päivittyy vain valoisana aikana
Klikkaa - saat kuvan suurempana ja elävänä

Apurahat muusiikin ja lakitieteen opiskelijoille

 

Finlandia Foundation National Invites Applications for Scholarships

 

(PASADENA, California – September 19, 2018) – Finlandia Foundation National (FFN), the premier network of Finnish-American organizations in the United States, is accepting applications for its scholarships for 2019.

 

The first scholarships, awarded in the 1950s, were to music students at The Sibelius Academy and The Juilliard School. Today, any full-time student in any field of study at an accredited school, who has completed at least one year of undergraduate work or is enrolled in graduate school in the U.S. or Finland, may apply for a scholarship from FFN.

 

Finnish and American law students are eligible for an award from the P.J.C. Lindfors Legal Studies Fund administered by FFN. Pertti Lindfors, a Finnish-American attorney in San Francisco, established the scholarship to encourage cross-cultural study and understanding by law students in Finland and the U.S.

 

Eligible candidates are American law students studying in Finland, and Finnish citizens enrolled in a law school in the U.S. that is approved by the American Bar Association. Applicants must have successfully completed the first year in an American law school or in a Finnish law faculty.

 

Awards will be made and recipients notified in the spring of 2019 for the following academic year. Deadline for applications for both scholarships is February 1, 2019.

 

Guidelines and applications are available at FinlandiaFoundation.org


 

  

 

ds

SEURATTAVAT


KAARINA NASKI
Toimittaja, fil.maist. Kaarina Naski on tehnyt journalistin työnsä kotkalaislehdessä ja sittemmin valtakunnallisessa uutistoimistossa (LSP). Nykyisin Kaarina on vapaa toimittaja, erityisalueenaan kulttuuri.
Klikkaa kuvaa ja lue niin tiedät enemmän kuin muut.

Anna Kaarinalle kommentteja artikkeleista!

Ulkosuomalaisten oma suora radio-ohjelma - Maailman toiveet ja Terveiset -ohjelma aina lauantaisin 8am EST

Maailman Toiveet ja Terveiset -lähetys kuullaan lauantaina 30.9. klo 14.00 Keski-Euroopan aikaan eli klo 15.00 Suomen ja Tallinnan aikaa, Floridassa kello on silloin 8 aamulla.

Suoraan radio-ohjelmaa voi soittaa musiikkitoiveita, terveisiä sukulaisille ja tuttaville tai vaan omia kuulumisia omasta maastaan Toiveita voi lähettää myös radio-ohjelman oman Facebook-sivun kautta kaikilla kielillä ja liittää toiveen tai terveisten oheen myös oman kuvan.

Puheluita lähetykseen otetaan vastaan Tallinnassa numerossa +372 641 3013.

Toivekonsertti on kuultavissa FM-taajuuksilla Espanjan Aurinkorannikolla taajuudella 102,6 MHz ja Tallinnassa 93,7 MHz sekä internetin välityksellä osoitteissa www.radiofinlandia.net ja www.sss-radio.ee.

Kuuntele SSS -Sibelius, Sauna ja Sisu - radiota Virosta, klikkaa logoa ja käynnista soitin tarvittaessa.


Kuuntele Radio Finlandiaa Espanjan Aurikorannikolta, klikkaa logoa, käynnista soitin aukeavalla ruudulla.


Radio & TV

 Yle Radio 1 
 Radio Suomi 
 Radio Pooki 
 Järviradio 
 Iskelmäradio 
 Radio Nova  
 Radio YLE Puhe 
 Groove Radio Fi 
 Radio Energy 
 Radio Aalto 
 Radio Rock Fi 
 Radio Helsinki 
 YLE YleX 
 Russian Radio Sputnik English 
 Sisuradio - Ruotsi 
 Kristillinen TV7 
 YLE Areena Radio 
 YLE Urheilu 
 YLE TV 
 Victorian Yliop. CAN 
 BBC TV-uutiset 
 MTV3, FIN 
 Uutislähetykset 
 YLE Teksti-TV 
 Internet radioita maailmalla 

 Lisää radioita...

 

Klikkaa ja katso kaikki Lehdet

 Helsingin Sanomat 
 Iltalehti 
 Iltasanomat 
 Aamulehti 
 Karjalainen 
 Kauppalehti 
 Taloussanomat 
 Hufvudstadsbladet 
 Turun Sanomat 
 Etelä-Suomen Sanomat 
 Kansan Uutiset 
 Lapin Kansa 
 Maaseudun Tulevaisuus 
 Savon Sanomat 
 Canadan Sanomat 
 Sun-Sentinel, FL 
 Palm Beach Post, FL 
 Uusi Suomi 
 New York Times 
 Nelonen 
 MTV3 Int. 

Lisää lehtiä


 


Aloitus Liikeluettelo Ilmoitukset Tapahtumat Rekisteröidy Palaute Yhteystiedot