Coastline Realty, Lake Worth, Florida

Tiistai, maaliskuu 28, 2023


USAsuomeksi Omat Blogit
Tervetuloa  Kirjaudu Nimipäivä: Armas! https://www.theweathernetwork.com/us/weather/florida/lake-worth booked.net booked.net
      
KK Car yhtiöt, autokauppaan, autonvuokraukseen ja vientitoimintaan Finnish - American Village Florida
:Language    Lukija:         YleMTVNelonenSeitsemän     

Floridan aika - EST


 Weather forecasts
Click for West Palm Beach, Florida Forecast 

  
Click for West Palm Beach, Florida Forecast
 Atlantic tropical disturbances, Click for more

 


 
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

Sadetutkakuva
Floridasta

 Suuntana Yhdysvallat?
 Etsi lennot ja
 Varaa hotellit
Liikeluettelo
 Autot & Veneet
 Kauneus & Terveys
 Kiertoon
 Kiinteistövälitys
 Korut ja Taide
 Kuljetukset
 Laki & Kirjanpito
 Matkailu
 Muut palvelut
 Pankki & Vakuutukset
 Ruoka ja juoma
 Seurakunnat & Kerhot
 Sisustus
 Tietotekniikka
 Urheilu & Harrastukset

Lisää...

Ilmoitukset
 Asuntokauppa
 Autot
 Henk.koht.
 Kiertoon
 Muut palvelut
 Myydään
 Työpaikat
 Vuokrataan
 Vuokrattavana

Lisää uusi ilmoitus

Suomenlinna, Helsinki
Klikkaa kuvaa ja siirry Suomi-Kameroiden valikkosivulle. Tämä kuva tulee Helsingistä Eteläsatamasta.
Florida Beach Cams
Boynton Inlet,  FL

 
 
 
Kameroita

 Kameroita Suomessa
 Palm Beach kameroita

 

 


sam MAGAZINE


 


 

 AFCC-Kerhotalo, Lake Worth, Florida


DV 2022

Kravis Center, WPB
Mizner Park, Boca
Lake Worth Playhouse
Coral Sky Amphitheater
BB&T Center, Sunrise
AA Arena, Miami


Miami Heat
Miami Dolphins
Florida Panthers
Florida Marlins


Kennedy Space Center
Walt Disney World
Universal Studios
Seaworld Orlando
Gatorland Florida
Holy Land Experience
Jungle Island
Bush Gardens
Adventure Island
Miami Seaquarium
Rapids Water Park
Butterfly World
Lion Country Safari
Morikami Jpn. Garden
Manatee Lagoon (free)

Raha

 Valuuttakurssit FIN 
 Pörssikurssit Suomessa 
 Pörssikurssit USAssa 
 Florida Lottery 
 Veikkaus 
 Valuuttakonversiot 
 
 EUR/USD, klikkaa lisää

Verkkopankki

 Alandsbanken 
 Handelsbanken 
 Nordea 
 Osuuspankki 
 Danske Bank 
 Bank Atlantic 
 Bank Of America 
 TD-Bank 
 SunTrust 
 Wells Fargo 
 Chase Bank 


Tri-Rail
Brightline

Viralliset ESTA ja ETIASLähtevät/Saapuvat:
West Palm Beach
Fort Lauderdale
Miami
Lentojen seuranta:
West Palm Beach
Fort Lauderdale
Miami
Lentojen etsiminen:
Google Travel
Escape!
CheapAir

Hyödyllistä

 SUOMIKAUPPA.FI 
 Lentoaikataulut 
 FLL Airport 
 Palm Beach Airport 
 Miami Airport 
 American Embassy 
 Embassy Of Finland 
 Kunniakonsuli Floridassa 
 Amadeus - matkalinkit 
 Kuvakartat Amerikasta 
 Karttahaku Amerikasta 
 Karttahaku Suomesta 
 Puhelimet USA 
 Puhelimet FIN 
 Ilmainen sanakirja 
 Palm Beach County 
 Lantana 
 Lake Worth 
 Fi-Am Reporter 
 Finlandia University 
 Ticketmaster 
 Työeläkkeesi määrä 
 Formula 1 Online 
 Suomen Kielikeskus 
 FinNALA 
 PBP Classifieds 
 Käytetyn auton verot 
 Sähköinen kirjepostitus 
 Kelikamerat Suomessa 
 Verkkouutiset 
 Web-kameroita FIN 
 Elävä Arkisto! 
 Tietokoneuutiset 


Verottajat:
St. Lucie County
Martin County
Palm Beach County
Broward County
Miami-Dade County
Suomen Verohallitus
Kiinteistöarvot:
St. Lucie County
Martin County
Palm Beach County
Broward County
Miami-Dade County
Kadonneet palautukset:
Kadonneet palautukset
Lähetystöt:
Suurlähetystö, Washington
N.Y. Pääkonsulaatti

L.A. Pääkonsulaatti
Kunniakonsulaatit, USA
U.S. Embassy, HelsinkiViisumiarvonta

Polttoaineen hinta USA
Polttoaineen hinta FIN
Vertaile hintoja

Konversiot

Suositeltavat työkaluohjelmat:
Online virustarkastus
Salasanatarkastus
VPN-ohjelma


Reitittimen tarkastus
Netin nopeustestit


Elisa

Matkojen haku
Google flights

Escape

CheapAir

 
Pahimmat ja parhaimmat liikennekaupungit
  LueLopeta
28.3.2023

TomTomin julkaisemasta vuoden 2022 kattavasta ajonopeuksien ja matkaan käytetyn ajan taulukosta löytyy yhtä hyvin Helsinki, New York, Mumbai ja Istanbul, mutta arvaatko missä järjestyksessä. Onko liikenne Helsingissä hitaampaa vai nopeampaa kuin Philadelphiassa tai Chicagossa? Missä kaikissa Yhdysvaltojen suurkaupungeissa ruuhka-ajan liikenne soljuu Helsinkiin verrattuna yli kaksinkertaisella nopeudella?

TomTom Traffic -indeksi kattaa 390 kaupunkia 56 maassa 6 mantereella ja mittaa kaupunkeja ympäri maailmaa niiden matka-ajan, polttoainekustannusten ja CO2 -päästöjen perusteella.

Mielenkiintoisesta tilastosta löytyy myös tieto siitä, kuinka kauan kussakin kaupungissa kestää 10 kilometrin matka ja millä nopeudella ruuhkaliikenteessä liikutaan.

Yllätys ei varmaankaan ole Lontoon sijoittuminen hitaan liikenteen kaupungeista ensimmäiseksi, yllättävämpää ehkä kuitenkin on yhdysvaltalaisten kaupunkien sijoittuminen hitaan liikenteen listan häntäpäähän.Suomesta suorat lennot lähes 150 maahan, Yhdysvaltoihin vain vähän lentoja
  LueLopeta
27.3.2023

Lentoasemayhtiö Finavian tuoreen lentolistauksen mukaan sen lentoasemilta lennetään kesäkaudella 2023 suoraan lähes 150 kohteeseen. Reittilentoja avataan seitsemään uuteen kohteeseen.

Helsinki-Vantaan uusin tulokas on lentoyhtiö Eurowingsin reittiavaus Berliiniin. Finnair puolestaan avaa reitin Norjan Bodøhön ja aloittaa uudelleen yhteydet Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan sekä Tanskan Billundiin. Italian Milanoon Finnair lentää jatkossa peräti kahdelle lentoasemalle, Malpensan lisäksi myös Linaten lentokentälle. Kesäkaudella Finnair lisää lentoja myös useisiin Euroopan pääkaupunkeihin tarjoten yli 50 suoraa lentoyhteyttä Eurooppaan.

Norwegian lentää kesällä 17 kohteeseen, joihin lukeutuvat suositut kesälomakohteet Nizza Ranskan Rivieralla sekä palaavat reitit Espanjan Mallorcalle ja Barcelonaan. Espanjaan yhtiö lentää myös suosittuun Malagaan ja Alicanteen. Muihin Etelä-Euroopan matkakohteisiin kuuluvat Kroatian Split ja Dubrovnik, Kreikan Ateena sekä Italian Pisa ja Venetsia.

Ryanairin siivillä Helsinki-Vantaalta pääsee muun muassa Pariisiin, Wieniin, Brysseliin ja Varsovaan.

Finnair liikennöi kesäkaudella Helsinki-Vantaalta päivittäin Aasiassa Tokion Hanedan lentoasemalle, Hongkongiin, Delhiin, Bangkokiin ja Singaporeen. Yhtiö lentää lisäksi useita kertoja viikossa myös Japanin Osakaan, Tokioon Naritan lentoasemalle, Kiinan Shanghaihin sekä Etelä-Korean Souliin ja Intian Mumbaihin. Finnairin lisäksi Japan Airlines lentää Tokion Hanedan lentoasemalle ja Juneyao Airlines Shanghain ja Zhengzhoun kentille Kiinassa.

Yhdysvaltojen kaupungeista Finnair kyyditsee matkustajia päivittäin New Yorkiin ja useita kertoja viikossa Chicagoon, Dallasiin, Los Angelesiin ja Seattleen.

Tampere-Pirkkalan lentoaseman reittitarjonta kasvaa, kun Air Baltic laajentaa tarjontaansa kuuteen eri Euroopan kohteeseen. Matkustajille jo tuttujen Amsterdamin, Riian, Münchenin ja Kööpenhaminan lisäksi lentoja on kesällä suoraan Nizzaan ja Milanoon. Ryanair lentää viikoittain Tampere-Pirkkalan ja Lontoo Stanstedin välillä.

Lentoyhtiö SAS palauttaa kesäkuun alusta lennot Vaasan lentoaseman ja Tukholman Arlandan välillä. Tukholman yhteydet paranevat myös Turun lentoasemalla, kun SAS lisää kolmannen päivittäisen lennon Arlandaan. Turusta pääsee lisäksi Wizz Airin kyydissä lentämään suoraan Italian pääkaupunkiin Roomaan ja Puolan Gdanskiin.

Suomen kiinnostavuus matkakohteena on nousussa. Hyvä esimerkki on matkanjärjestäjä Voigt, joka tuo Savonlinnan lentoasemalle turisteja kolmella charter-lennnolla Rotterdamista suoraan Järvi-Suomen kauniiseen kesään, kerrotaan Finavialta.

Kuva: Finavia Oyj

Äänestämässä ulkomailla - Lantana Florida
  LueLopeta
25.3.2023

Suomi Talolle toimitettiin ennakkoäänestykseen Asko Nihtin New Yorkin konsulaatin pyynnöstä suunnittelemat ja valmistamat äänestyskopit, jotka soveltuvat myös pyörätuoliäänestäjille. Käyttäjäkokemuksesta Asko sai terveisiä ja kiitoksia kauempaakin tulleilta äänestäjiltä. Eduskuntavaalien jälkeen kopit voidaan purkaa odottamaan ensi vuoden tammikuun presidentinvaalia.

Suomi Talossa Floridassa ensimmäisenä äänestyspäivänä keskiviikkona 104 kävijää, torstaina 74 ihmistä, kertoi vaalivirkailijana toiminut kunniakonsuli Makila.Lopulta äänestysinto heräsi kuitenkin floridansuomalaisten ja lumilintujen joukossa. Äänestäjiä riitti välillä jopa jonoksi asti. Olisiko lauantaisella lettuaamiaisen tarjoamisella kahvilan puolella ollut osuutta asiaan.

Ennakkoäänestämässä Istanbulissa – Suomen vaalit Ruotsin konsulaatissa
  LueLopeta
25.3.2023

Matkatoimittaja sattui olemaan kolmannessa kotimaassaan ja lähti käyttämään äänioikeuttaan Suomen eduskuntavaaleissa. Äänestyspaikka oli poikkeuksellisesti Ruotsin konsulaatin tiloissa. Suomen kunniapääkonsulaatti Istanbulissa oli vuodenvaihteessa muuttopuuhissa, eikä uuden toimiston valmistumisesta ollut varmaa tietoa. Äänestyspaikka piti kuitenkin painotöitä ja muita ilmoituksia varten ilmoittaa, joten Suomen kunniakonsulaatti sopi Ruotsin konsulaatin tilojen käyttämisestä Suomen ennakkoäänestyspaikkana.

Ruotsin konsulaatti on historiallisesti mielenkiintoinen rakennus, mutta Nato-keskusteluiden aikana Ruotsissa poltettu Koraani aiheutti Ruotsin konsulaatin sulkemisen. Nyt konsulaatin komeat portit on eristetty betoniporsailla ja niiden edessä partioi konepistooleilla varustettuja virkapukuisia poliiseja ja korvanapeilla varustettuja tummakulmaisia siviilipukuisia henkilöitä.

Vesitykeillä varustettu poliisin panssaroitu mellakantorjunta-ajoneuvo oli päivystämässä kulman takana. Yleisöä on pyydetty pysyttelemään poissa konsulaatin portin läheisyydestä.

Äänestyspaikalle pääsy oli Ruotsin konsulaatin sivuovesta. Tiukasti lukitun oven vierellä päivysti viisi terrorismin vastaisen erikoispoliisin näyttävästi aseistettua, mustapukuista jäsentä. Passi piti esittää jo oven läpi kirjattavaksi ja sisälle päästyä jättää puhelimet ja kamerat lukittuun säilytystilaan.

Ankarasta Istanbuliin oli tullut konsuliosastolta äänestyksestä vastaava Nea, mukana oli myös kunniapääkonsulin toimistosta Istanbulista Anna-Liisa. Lauantaina lähellä puolta päivää äänestäjiä Istanbulissa oli käynyt vasta kolmisenkymmentä, äänestäjien määrä oli lievä pettymys. Muita äänestyspaikkoja Turkissa olivat Suomen suurlähetystö Ankarassa ja kunniakonsulaatti Antalyassa. Ankarassa äänestäjiä oli kuuleman mukaan Istanbulin verran, mutta Antalyassa äänestysvilkkaus oli suomalaisten joukossa varsin hyvä, kolmisen sataa äänestäjää oli käynyt kolmessa päivässä vaaliuurnilla.

"Ruotsin palatsina" tunnettu Ruotsin pääkonsulaatin rakennus Istanbulissa kuvastaa ruotsalaisten ja turkkilaisten pitkää historiaa. Rakennus, joka sijaitsee Istiklal Avenuella, Beyoglussa, on vanhin Ruotsin kuningaskunnan omistama rakennus vieraalla maaperällä. Ruotsin kuningaskunta osti alueen, jolla palatsi seisoo, Ottomaanien valtakunnassa asuvalta Britannian kansalaiselta vuonna 1757, mutta ensimmäinen rakennus paloi vuonna 1818 pääsiäisjuhlien aikana. Nykyinen palatsi avattiin Ottomaanivaltion pääkaupungissa vuonna 1870 symbolina Ruotsin ja ottomaanien pitkäaikaisesta suhteesta.

Vaikka rakennusta on kunnostettu monta kertaa vuosien varrella, sen rokokoo ja islamilaistyylinen koristelu on ainutlaatuista ja siihen on tarvittu todella vaativaa käsityötaitoa. Rakennuksessa on protestanttien kirkko, jonka suurlähettiläät rakensivat 1800 -luvulla, ja suuri viheralue. Konsulaatin toimistot on sijoitettu palatsin pohjakerrokseen, kun taas ylimpiä kerroksia käytetään konsulin yksityisasuntoina.

Finlandia Foundation Nationalin edessä vaikein tehtävä sitten perustamisen
  LueLopeta
23.3.2023

"Finlandia Foundation on koko 70-vuotisen historiansa tärkeimmän projektinsa alussa sitten säätiön perustamisen. Amerikansuomalaisen kulttuuriperinnön pelastaminen konkurssiin ajautuneesta Finlandia Universitystä on säätiön perustehtävän mukainen. Finlandia Universityn, entisen Suomi Collegen korvaamattomat arkistot ja kokoelmat on turvattava tuleville sukupolville. Tehtävä on vaikea, mutta sille ei ole vaihtoehtoja."

Näin linjaa Finlandia Foundationin johtokunnan puheenjohtajana kolme vuotta toiminut Anne-Mari Paster puhelinhaastattelussa viikkoa ennen säätiön 70-vuotisjuhlia. Finlandia Foundation kokoontuu Etelä-Floridassa johtokunnan kokoukseen, säätiön 70 vuoden taivalta juhlitaan samalla yhdessä paikallisen osaston ja säätiön ystävien kesken.

Yhdistyksen 70-vuotisjuhla kuvastaa puheenjohtaja Pasterin mielestä hyvin yhdistyksen uutta ilmettä. "Tarkoituksenamme on saada ihmiset ylös ja liikkeelle, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja saada ihmiset keskustelemaan. Siksi Boynton Beachissä järjestettävässä syntymäpäivätilaisuudessa ei istuta pöydissä vaan tila on suunniteltu kannustamaan siirtymistä ryhmästä toiseen ja tutustumaan toisiinsa."

Paster myöntää kysyttäessä Finlandia Foundationin kuvan olleen aikaisemmin korkeakulttuurin sävyttämä, ovathan säätiön suojelijoita olleet esimerkiksi Jean Sibelius ja kapellimestari Jukka-Pekka Saraste.

Puheenjohtaja haluaa kuitenkin tyrmätä väitteen korkeakulttuurin suosimisesta, säätiö haluaa tukea kaikkea korkeatasoista, eikä välttämättä korkeakulttuuriksi laskettavaa amerikansuomalaista kulttuuria. Esimerkkinä Paster mainitsee esimerkiksi viime kauden nimikkoesiintyjänä olleen muusikon ja lauluntekijän Eeppi Ursinin ja tämän kauden Ida Metsbergin.

"Myöskään aloittamamme Saunaviikko ei edusta korkeakulttuuria, mutta sopii hyvin Finlandia Foundationin toimintaan. Ruohojuuritasolla toimintamme perustuu lähes 60 paikallisosastoon. Näitä osastoja meillä on nykyään 24 osavaltiossa, ja kaikki paikallisosastojen noin 9000 jäsentä ovat automaattisesti myös Finlandia Foundation Nationalin jäseniä. Paikallisosastoilta emme peri jäsenmaksuja, vaan haluamme avustaa niitä valitsemalla esimerkiksi amerikansuomalaiset vuoden esiintyjät ja vuoden puhujat, jotka voivat halutessa tulla esiintymään paikallisosastojen tilaisuuksiin."

"Olemme myös aktivoituneet sosiaalisessa mediassa. Kaikki eivät tästä pidä, mutta mielestämme somessa toimiminen on nykyään pakko ja elämisen merkki. Ellet näy somessa, et ole olemassa."

Johtokunnan kokous vakavissa merkeissä 70-vuotispäivistä huolimatta.

Heti uutisen Finlandia Universityn toiminnan loppumisesta tultua, säätiön johtokunta piti hätäkokouksen, jossa päätettiin yliopiston osana olleen Finnish-American Heritage Centerin arkistojen ja kokoelmien pelastamisesta. Johtokunta oli yksimielinen päätöksessään.

"Aika on nyt olennainen tekijä", sanoo Anne-Mari Paster. "Meillä on vain muutama kuukausi aikaa saada kokoelmat erotettua yliopiston konkurssista. Korvaamattomat kokoelmat on pelastettava kokonaisuutena, vaihtoehtoja yksinkertaisesti ei ole", jatkoi vakavana Finlandia Foundation National -säätiön puheenjohtaja Anne-Mari Paster.

Finlandia Foundationin Tim Nurvala on ammattimainen varainhankkija
  LueLopeta
23.3.2023

Tim Nurvala on toisen polven amerikansuomalainen, joka on oppinut ensin suomea ja sitten vasta englantia. Nurvalan perheessä New Yorkissa ja Connecticutissa juhlittiin kaikki suomalaiset juhlapyhät. Täältä ehkä kumpuaa Timin osallistumishalu amerikansuomalaisen perimän ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Liittyminen Finlandia Foundationin paikallisjärjestöön on Timille ollut luonnollinen valinta. Paikallisyhdistyksistä tie on sittemmin kulkenut myös Finlandia Foundationin johtokunnan jäseneksi.

Tim Nurvala on yhdistysten ammattimainen varojen hankkija. Tim on urallaan hankkinut varoja, lahjoituksia ja apurahoja useille voittoa tavoittelemattomille järjestöille, US Naval Academylle, American Red Crossille, South Carolina Philharmonicille, Kennedy Krieger Institutelle, Martin Memorial Hospitalille (FL) ja monille muulle. Onpa Tim ollut myös työssä Valkoisen talon Public Liaison -toimistossa presidentti George H.W. Bushin hallinnon aikana.

Finlandia Foundationille Tim Nurvalan kokemus varojen hankinnasta tulee nyt todella tarpeeseen säätiön etsiessä tapoja pelastaa konkurssiin joutuneen Finlandia Universityn suojissa olleen Finnish-American Heritage Centerin arvokkaat arkistot ja kokoelmat. Toistaiseksi kokoelmien rahallista arvoa ei ole määritelty, eikä edes Tim vielä osannut antaa siitä arviotaan. USAsuomeksi-julkaisu tavoitti Nurvalan hänen ollessa kuvaamassa kokoelmia Heritage Centerissä saadakseen paremman kuvan aineiston laajuudesta.

Myös Tim Nurvalan mielestä amerikansuomalaisen aineiston pelastaminen Finlandia Universitystä on tärkeää koko amerikansuomalaiselle yhteisölle. Heritage Centerissä on esimerkiksi vähän tutkittua aineistoa amerikansuomalaisten Suomen avustustehtävistä sotien aikana ja pitkäaikaisen Finlandia Foundationin puheenjohtajan Väinö Hooverin arkistot. Tarkeitä kokonaisuuksia ovat myös Harry Mannerin keskukseen vain kuukausia sitten lahjoittama Vapauden hinta -museo ja monet yksityishenkilöiden kokoelmiin lahjoittamat perhekalleudet.

Finlandia Foundation on ottanut vastuun amerikansuomalaisen perinteen suojelusta ja haluaa pitää amerikansuomalaisen arvokkaan perinnön yhtenäisenä kokoelmana.

Kuten Tim Nurvala puhelinhaastattelun lopuksi sanoi, "jos emme me tee tätä yhdessä, niin kuka muu sitten?"

Eduskuntavaalit: Juha Mäenpää, Vaasan vaalipiiri
  LueLopeta
19.3.2023

Suomi on meidän maa

Suomi on meidän maa, kotimaa ja isänmaa. Maallamme on rajat. Rajat antaa lapsillemme turvallisen tulevaisuuden, samalla turvaten työn, yrittämisen ja vanhuuden. Maahamme saa tulla työhön työluvalla.

Oma kansamme etusijalle

Kotimaamme ei saa olla koko maailman sosiaalitoimisto. Kaikessa päätöksenteossa on AINA huomioitava oman kansamme etu, oman maamme sisäinen turvallisuus, puolustuskykymme ja huoltovarmuutemme.

Lue lisää, klikkaa kuvaa

Pankkitilin avaaminen on pullonkaula Suomen maahanmuutolle
  LueLopeta
21.3.2023

Suomen startup-yhteisön jäsenistökyselyjen mukaan Suomen maahantuloprosessin suurin haaste on tällä hetkellä pankkiasiakkuuden avaaminen ja vahvan tunnisteen käyttöönotto.

Digitaalisen henkilöllisyyden uudistus helpottaisi maahanmuuttoprosessia tarjoamalla uuden tunnistautumisvälineen, joka voisi parhaimmillaan korvata pankkitunnusten käytön vahvana tunnistautumisen menetelmänä. Onnistuessaan hanke mahdollistaa ulkomaisen osaajan aidon integroitumisen suomalaiseen yhteiskuntaan aikaisempaa nopeammin.

"Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että uusi hallitus ja eduskunta käy HE-esityksen huolella läpi ja antaa esityksen mahdollisimman pian uudelle eduskunnalle. Perustusvaliokunnan esiin nostamat puutteet on korjattava ja toisaalta samalla varmistettava se, että lainsäädäntö mahdollistaa sujuvamman digitunnistautumisen käytön niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla, erityisesti pankkipuolella. Tällä hetkellä pankkitilien avaaminen voi kestää Suomeen tulevalle jopa kuukausia. Helpotusta tähän saataisiin, jos digitunnistautumisen voisi tehdä jo lähtömaassa", toteaa Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

"Pankkitilin aukaisemiseen ja henkilöturvatunnuksen saamiseen Suomessa tarvitaan vahva tunnistautuminen. Tämä prosessi on Suomessa kankea ja aiheuttaa pullonkaulan ulkomaisen työvoiman integroitumiseen Suomessa. Pahimmillaan osaajat joutuvat odottamaan palkkojaan kuukausia", tiivistää Youssef Zad, Suomen startup-yhteisön pääekonomisti.

Uudistuksen piti tulla voimaan tämän vuoden syksyllä. Tieto siitä, että mietintö on pysähtynyt valiokuntakäsittelyyn, eikä eduskunta näin ollen ehdi käsitellä lainsäädäntöä on todella harmillista sekä kotimaisille työvoimapulasta kärsiville yrityksille,

Digitaalisen henkilöllisyyden uudistus keskeytyi
  LueLopeta
21.3.2023

Suomessa eduskunta ei ehdi käsitellä digitaalisen henkilöllisyyden uudistusta mahdollistavia lakiesityksiä ennen istuntokauden loppua.

Digi- ja väestötietovirasto on kehittänyt digitaalisen henkilöllisyyden palveluja osana valtiovarainministeriön hanketta. Uudistuksessa on ollut mukana myös Ulkosuomalaisparlamentti ja Suomi-Seura.

Pettymyksiä

Tämän vuoden syyskuussa ei oteta käyttöön digitaalisen henkilöllisyyden palveluja, joita Digi- ja väestötietovirasto on kehittänyt. Julkaisematta jäävät tunnuslukulaite sekä mobiilisovellus, joka mahdollistaisi digitaalisen henkilöllisyystodistuksen ja ulkomaalaisen tunnistusvälineen käyttämisen. Myöskään henkilötunnuksen uudistus ei etene lukuun ottamatta välimerkkiuudistusta.

Uudistus olisi tuonut henkilöllisyystodistuksen puhelimeen ja yhteiskunnan digitaaliset palvelut yhdenvertaisemmin kaikkien saataville. Vahva sähköinen tunnistautuminen ei ole vielä kaikkien saatavilla, vaikka yhä useammat palvelut ovat digitaalisia. Digitaalinen henkilöllisyystodistus parantaisi myös omien tietojen hallintaa, kun tunnistautumistilanteessa voisi jakaa itsestään vain tarvittavat tiedot.

Henkilötunnuksen uudistus toteutuu vain osittain

Henkilötunnuksen uudistus ja ulkomaalaisille tarkoitettu tunnistusväline sujuvoittaisivat työperäisen maahanmuuton prosesseja. Uudistuksessa olisi myös poistettu henkilötunnuksesta sukupuolitieto ja mahdollistettu yksilöintitunnus henkilötunnuksen rinnalle.

Digi- ja väestötietovirasto jatkaa nykymuotoisten henkilötunnusten myöntämistä niin pitkään kuin niitä riittää. Tämän hetken arvion mukaan uusia henkilötunnuksen välimerkkejä annetaan ensimmäisen kerran huhtikuussa 2024.

Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu

Eurooppalaisen digitaalisen identiteettilompakon valmistelu jatkuu Suomessa ja koko Euroopassa.

USAsuomeksi omat Blogikirjoitukset
  LueLopeta
USAsuomeksi.com on vuosien mittaan poikinut useita omiakin blogeja, kirjoituksia eri aiheista.
Nyt klikkaamalla kuvaa saat blogiluettelon
Lake Worthin Luterilaisen kirkon uutisia, uusimpana seurakunnan maaliskuun kuukausikirje
  LueLopeta


Klikkaa kuvia ja lue St. Andrewin Luterilaisen kirkon uutisia Lake Worthista Floridasta...

If you wish to read The Newsletter in English, click here.

Alpo Naski on poissa
  LueLopeta
19.3.2023

Ystävämme Alpo Naski menehtyi Helsingissä sairaalassa pitkään kestäneen sairauden jälkeen maaliskuun 17 päivä.

Alpo ja Kaarina Naski olivat olennainen osa Floridan yhdistystoimintaa, erityisesti Northstar -urheiluseura oli Naskeille sydämen asia.

Suomessa satamajohtajana ja Satamaliiton toimitusjohtajana työskennellyt Alpo Naski oli myös Floridan suomalaisalueelta kotoisin olevan Niilo S. Alhon ja Helen Alhon säätiön asianhoitaja, kunnes säätiö sulautettiin Suomen Kulttuurirahastoon.

Lepää rauhassa ystävämme.

Kotikirkon koko perheen picnic
  LueLopeta
26.3.2023

Floridan Lake Worthissa sijaitseva Kotikirkko tuo mieleen suomalaisen pikkupitäjän kirkon.

Lauantaiselle Kotikirkon koko perheen ilmaiselle picnicille paikalle oli tullut noin 50 henkeä. Picnic eväinä oli hodareita, makkaraa, perunasalaattia ja kaiken kruunasi vasta paistetut letut.

Kauniissa kesäpäivässä, Kotikirkon pienellä kauniilla sisäpihalla saimme nauttia picnicin lomassa hengellisestä musiikista, pastori Markus Korhonen piti puheen julistaen evankeliumia kaikille.

Kiva pieni tapahtuma. Toivon Floridan suomalaisalueen kirkkojen voivan tulevaisuudessa tehdä vielä enemmän yhteistyötä, sanomahan on molemmilla sama.

Kuva ja teksti Satu BarishMitä tehtäis kesällä Suomessa?
  LueLopeta
20.3.2023

LUOSTO SOI! -FESTIVAALI 27.-30.7.2023

Tänä vuonna kamarimusiikkiin keskittyvä Luosto soi! 2023 festivaali järjestetään Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä heinäkuun lopussa. Festivaali on järjestetty aiemmin kesällä 2021 ja 2022. Festivaali on tarkoitus järjestää vuosittain. Festivaali hyödyntää Pyhä-Luoston kansallispuiston monia mahdollisuuksia.

Lauantain pääkonsertti on ulkoilmatapahtuma Ukko-Luostolla, samoin laulu- ja lausuntaesitys Aittakurussa. Konserttikäyttöön saadaan myös Sodankylän 330 vuotta vanha tunnelmallinen hirsikirkko sekä toimivan ametistikaivoksen tiloja.

Festivaali on nelipäiväinen, ja esityksiä on tänä vuonna yhteensä 10. Jo festivaalia edeltävänä päivänä 26.7. muusikot lähtevät vaeltamaan Pyhä-Luostolla ja Sodankylässä. Lyhyillä pop up esityksillä tuodaan klassista musiikkia lähelle ihmisten arkea.

Ukko-Luoston pääkonsertissa 29.7. esiintyy kansainvälisesti arvostettu Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri johtajanaan Malin Broman ja solistina Tomas Djupsjöbacka. Muissa kokoonpanoissa esiintyy nuoria kansainvälisiä huippumuusikoita sekä tunnettuja ja kokeneita solisteja. Uutuutena festivaalille tulee myös live-elektroniikkaa hyödyntäviä teoksia.

Konserttiyleisölle on myös tarjolla oheisohjelmaa (maksuttomia aamuesitelmiä, mahdollisuus vierailla ametistikaivoksella jne.) - Pyhä-Luoston kansallispuiston upeita luontokohteita ja ulkoilureittejä unohtamatta.

Osana festivaalia järjestetään toistamiseen valokuvauksen harrastajille tarkoitettu kilpailu, joka on tuonut uudenlaisen, vuodenkierron kattavan tapahtuman lappilaiseen kulttuurielämään. Kilpailu on myös keino kasvattaa festivaalin tunnettuutta, kun kukin kilpailuun liittyvä Facebook-postaus on tavoittanut yli 20 000 silmäparia eri puolella Suomea.

Lisätietoja Luosto soi! -festivaalista: https://luostosoi.fi ja https://www.facebook.com/luostosoiKAUDEN AJAN VIIKOTTAISET TAPAHTUMAT, FLORIDAN SUOMALAISALUE
  LueLopeta
Suomi Talon kirjasto
Kirjasto on auki Suomi Talon tapahtumien yhteydessä. Kirjojen lainaaminen ja palautus tapahtuvat itsepalveluna.

Kirjastonhoitajan palkaton toimi on avoinna. Jos nautit kirjojen parissa puuhaamisesta oman aikataulusi mukaan, ota yhteyttä Sirpa 561-547-9450

Finlandia Foundation Florida Chapterin ASAHI
LIIKUNNAN ILOA JA VAPAUTTA ELÄMÄÄN
VAPAA PÄÄSY - KAIKKI MUKAAN!
ASAHIA ULKONA ANNAN MAJALLA KESKIVIIKKOISIN KELLO 10 AM
Vetäjänä Kaarina Langeland

Tervetuloa PETANKIA pelaamaan John Prince-puistoon
Petankki pelit alkavat taas samassa paikassa John Prince Parkissa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aika on sama, eli kello 10-12 am.
Ajo ohjeita antaa Ray 561 612 7117, Cell 203 770 0293.
Suomenkielinen jumalanpalvelus
Sunnuntaisin 9:30 a.m.
St. Andrew's Lutheran Church,
928 South E Street, 33460 Lake Worth, FL
standrews.florida@gmail.com, puh. 561-582-0554
https://www.standrewsfl.com/
Tervetuloa!
LOUNAS TIISTASIN JA TORSTAISIN ST. ANDREWIN KIRKOLLA KLO 1 PM
St. Andrew's Lutheran Church,
928 South E Street, 33460 Lake Worth, FL
standrews.florida@gmail.com, puh. 561-582-0554

Kotikirkon Viikkojuhla
Sunnuntaisin 5pm (17:00)
1510 High Ridge Rd, Lake Worth, FL 33461
www.kotikirkkoflorida.com
Tervetuloa!
FLORIDAN LAULUMIEHET
Floridan Laulumiesten ja naisten harjoitukset Lepokodilla joka torstai-iltana klo 18:00 (6 pm). Kaikki miehet ja naiset ovat tervetulleita.

Pöytätennistä Suomi Talolla
Pingis-illat jälleen torstaisin klo 5 - 7 pm Suomi Talon yläkerrassa.
Pelimaksu $5 / kerta / pelaaja.
Tervetuloa uudet ja entiset pelaajat.
Tapahtumat
Lepokodin Ystävien Myyjäiset Annan Majalla
Paikka: Lepokodin Annan Maja
Päivä: 4/1/2023
Aika: 8 - 10:30 am
Lisää...
Floridan Karjalaiset; Jäsenten sääntömääräinen vuosikokous
Paikka: Lepokodin Annan Majalla 1800 South Drive, Lake Worth
Päivä: 4/1/2023
Aika: klo 3.00 pm
Lisää...
Eino Grönin konsertti: Lauluja sinulle
Paikka: Lepokodin Annan Maja
Päivä: 4/5/2023
Aika: 7 pm
Lisää...

Lisää...Palaa sivun alkuunJorma PeltolaSanna Eronimous, Realtor, 561-317-2207Discount Car Rental


Henry Jaakkola - Vakuutukset
 
Uusimmat Ilmoitukset

Lisää...
YLE teksti-tv
 
 


Boca Raton Beach, Florida
Tilanne rannalla
Kuva päivittyy vain valoisana aikana
Klikkaa - saat kuvan suurempana ja elävänä


Ulkomaille ja erityisesti riskialttiille alueelle matkustavalle ja muuttavalle suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä matkustusilmoitus.fi-palvelussa.
Klikkaa kuvaa tai tätä linkkiä.

YHDYSVALTOJEN
MATKUSTUSILMOITUS


 Yhdysvaltojen kansalaisille ulkomaille ja erityisesti riskialttiille alueille matkustaville erittäin hyvin toimiva matkustusilmoitus- ja varoituspalvelu .
Klikkaa kuvaa tai tätä linkkiä. 

  

 

ds

SEURATTAVAT


KAARINA NASKI
Toimittaja, fil.maist. Kaarina Naski on tehnyt journalistin työnsä kotkalaislehdessä ja sittemmin valtakunnallisessa uutistoimistossa (LSP). Nykyisin Kaarina on vapaa toimittaja, erityisalueenaan kulttuuri.
Klikkaa kuvaa ja lue niin tiedät enemmän kuin muut.

Anna Kaarinalle kommentteja artikkeleista!

Ulkosuomalaisten suoria radio-ohjelmia suomeksi

Maailman Toiveet ja Terveiset -lähetys kuullaan lauantaina 30.9. klo 14.00 Keski-Euroopan aikaan eli klo 15.00 Suomen ja Tallinnan aikaa, Floridassa kello on silloin 8 aamulla.

Suoraan radio-ohjelmaa voi soittaa musiikkitoiveita, terveisiä sukulaisille ja tuttaville tai vaan omia kuulumisia omasta maastaan Toiveita voi lähettää myös radio-ohjelman oman Facebook-sivun kautta kaikilla kielillä ja liittää toiveen tai terveisten oheen myös oman kuvan.

Puheluita lähetykseen otetaan vastaan Tallinnassa numerossa +372 641 3013.

Toivekonsertti on kuultavissa FM-taajuuksilla Espanjan Aurinkorannikolla taajuudella 102,6 MHz ja Tallinnassa 93,7 MHz sekä internetin välityksellä osoitteissa www.radiofinlandia.net ja www.sss-radio.ee.

Kuuntele SSS -Sibelius, Sauna ja Sisu - radiota Virosta, klikkaa logoa ja käynnista soitin tarvittaessa.


Kuuntele Radio Finlandiaa Espanjan Aurikorannikolta, klikkaa logoa, käynnista soitin aukeavalla ruudulla.


Kuuntele sisuradiota Ruotsista, klikkaa logoa, käynnista soitin aukeavalla ruudulla.


Radio & TV

 Yle Radio 1 
 Radio Suomi 
 Radio Pooki 
 Järviradio 
 Iskelmäradio 
 Radio Nova  
 Radio YLE Puhe 
 Groove Radio Fi 
 Radio Energy 
 Radio Aalto 
 Radio Rock Fi 
 Radio Helsinki 
 YLE YleX 
 Russian Radio Sputnik English 
 Sisuradio - Ruotsi 
 Kristillinen TV7 
 YLE Areena Radio 
 YLE Urheilu 
 YLE TV 
 Victorian Yliop. CAN 
 BBC TV-uutiset 
 MTV3, FIN 
 Uutislähetykset 
 YLE Teksti-TV 
 Internet radioita maailmalla 

 Lisää radioita...Klikkaa ja katso kaikki Lehdet

 Helsingin Sanomat 
 Iltalehti 
 Iltasanomat 
 Aamulehti 
 Karjalainen 
 Kauppalehti 
 Taloussanomat 
 Hufvudstadsbladet 
 Turun Sanomat 
 Etelä-Suomen Sanomat 
 Kansan Uutiset 
 Maaseudun Tulevaisuus 
 Savon Sanomat 
 Lapin Kansa 
 Canadan Sanomat 
 Sun-Sentinel, FL 
 Palm Beach Post, FL 
 Uusi Suomi 
 New York Times 
 Nelonen 
 MTV3 Int. 

Lisää lehtiä

Aloitus Liikeluettelo Ilmoitukset Tapahtumat Rekisteröidy Palaute Yhteystiedot